Tonijn in een korst van sesamzaadjes, met zoete sojasaus

    Tonijn in een korst van sesamzaadjes, met zoete sojasaus

    15keer bewaard
    15min


    402 personen hebben dit gemaakt

    Tonijn met sesamzaadjes, snel dichtgeschroeid - heerlijk èn gemakkelijk. In Japanse stijl, niet lang gebakken - denk er daarom aan dat de tonijn vers en van goede kwaliteit moet zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels (60 ml) ketjap of sojasaus
    • 1 eetlepel mirin (zoete Japanse wijn)
    • 1 eetlepel honing
    • 2 eetlepels (30 ml) sesamolie
    • 1 eetlepel rijstwijnazijn
    • 4 tonijnsteaks
    • 8 eetlepels sesamzaadjes
    • wasabi (mierikswortel)
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Roer in een kleine kom de sojasaus, mirin, honing en sesamolie dor elkaar. Verdeel het in twee gelijke porties. Roer de azijn door een van de porties en zet het even terzijde: dit is de dipsaus.
    2. Leg de sesamzaadjes in een dunne laag op een bord. Strijk het sojasausmengsel uit over de tonijn en druk dan beide kanten van de vis in de sesamzaadjes.
    3. Verhit de olijfolie in een gietijzeren braadpan op hoog vuur tot de olie goed heet is. Leg de stukken tonijn in de pan en schroei ze in 30 seconden per kant dicht. Serveer met de dipsaus en wasabi paste.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    vlug klaar en zeer lekker - 15 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren