Zalmsalade met Thaise saus

    Zalmsalade met Thaise saus

    3keer bewaard
    40min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Warme zalm, dunne schijfjes ui, tomaat en basilicum met een pikante saus in Thaise stijl.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels vissaus
    • 4 eetlepels (60 ml) limoensap
    • 2/3 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 4 rode Spaanse pepertjes, grof gesneden
    • 675 g zalmfilet
    • 1 theelepel olijfolie
    • 1 rode ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 1 grote tomaat, in stukjes gesneden
    • een handvol verse basilicumblaadjes, gesneden
    • 1 krop Romeinse (bind)sla (langwerpige bladeren)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C.
    2. Maak de slasaus: meng de vissaus, het limoensap, de suiker en de gemalen gedroogde Spaanse pepertjes in een kleine kom en zet het even terzijde.
    3. Leg de zalm in een ovenschaal en wrijf hem in met olijfolie. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt. Laat het minstens 15 minuten afkoelen.
    4. Doe de zalm in een grote kom, en breek hem met een vork in grote stukken. Doe de ui, tomaat en basilicum erbij, giet de slasaus erover en schep de salade voorzichtig om tot het goed gemengd is.
    5. Schep het zalmmengsel op slabladeren en dien het onmiddellijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren