Zuur-ingemaakte asperges

    Zuur-ingemaakte asperges

    2keer bewaard
    15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ik houd erg van dingen die zuur zijn ingemaakt, zoals augurken - dus ik heb het ook eens geprobeerd met asperges, met een beetje Spaanse peper. Je hebt een brede en hoge pot nodig waar de stengels rechtop in kunnen staan.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 bos verse asperges
    • 250 ml water
    • 250 ml witte-wijnazijn
    • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 4 teentjes knoflook, gekneusd
    • 1 groen spaans pepertje, van zaadjes ontdaan en in dunne reepjes gesneden
    • 4 takjes verse tijm
    • 2 afgestreken eetlepels hartige kruiden (Aromat)
    • 2 laurierblaadjes
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 6 peperkorrels (ongemalen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Breek de houterige onderkant van de aspergestelen af, schil de asperges en zet ze losjes in een glazen pot.
    2. Doe water, witte-wijnazijn, bruine suiker, knoflook, gemalen Spaanse pepertjes, takjes tijm, laurierblaadjes, zout en peperkorrels in een steelpannetje, breng het aan de kook en laat het 1 minuut goed doorkoken.
    3. Giet de hete vloeistof over de asperges, tot boven de topjes. Dek de pot af en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur. Zet hem dan 24 uur in de ijskast om de smaak goed tot z’n recht te laten komen.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren