Zuur-ingemaakte Spaanse pepertjes

    Zuur-ingemaakte Spaanse pepertjes

    2keer bewaard
    30min


    74 personen hebben dit gemaakt

    Deze in zuur-ingemaakte spaanse pepertjes zijn erg lekker in salades en wraps en op sandwiches, of bij vlees. De pepertjes zijn minder scherp als de zaadjes verwijderd worden.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 500 g lange, gele pepertjes in dikke plakken gesneden
    • 500 g rode of groene Spaanse pepertjes in dikke plakken gesneden
    • 1,4 liter azijn
    • 450 ml water
    • 3 teentjes knoflook, gekneusd
    • 1 ui, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de pepertjes in een grote pan. Voeg de azijn, het water, de knoflook en de ui toe. Breng het aan de kook, zet het vuur dan vrij laag en laat het vijf minuten zachtjes koken.
    2. Schep de pepertjes met een lepel in gesteriliseerde potten en vul die tot 1/2 cm van de rand met het kookwater. Tik de potten voorzichtig op het aanrecht of de tafel om luchtbellen te laten ontsnappen. Sluit de potten af met een deksel met rubber ring.
    3. Zet de potten op een rekje in een grote pan, geheel onder water. Breng het water aan de kook en laat het 10 tot 15 minuten koken. Bewaar de potten na aanbreken in de ijskast.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren