Vers aardbeienroomijs

    Vers aardbeienroomijs

    17keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit verrukkelijke ijs haalt het lekkerste in verse aardbeien naar boven.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 600g verse aardbeien, kroontjes verwijderd
    • 350 ml slagroom
    • 150 gr suiker
    • 3 eierdooiers
    • 3 eetlepels rietsuikerstroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. De aarbeien in blender of keukenmachine glad pureren. In een grote kom schenken en apart zetten.
    2. In een sauspan op een middelhoog vuur 275 ml slagroom verwarmen tot de room langs de rand begint te bubbelen.
    3. In een grote kom suiker, eierdooier, resterende room en rietsuikerstroop opkloppen. Geleidelijk en onder constant roeren de warme room aan het eiermengsel toevoegen. Het mengsel teruggieten in de pan en verhitten tot de saus dik genoeg is dat het aan de bolle kant van een metalen lepel blijft plakken (ong. 5 minuten). NIET LATEN KOKEN. Het roommengsel bij de aardbeien zeven, mixen en in de koelkast koud laten worden.
    4. Vul de ijsmachine met het mengsel en invriezen volgens de gebruiksaanwijzing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren