Boterkoek

    Boterkoek

    15keer bewaard
    1uur50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere boterkoek, gebakken in een ronde vorm en daarna in partjes gesneden.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 310 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder (optioneel)
    • 285 gr (room)boter
    • 150 gr suiker
    • 1 eetlepel citroenrasp
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Vet een bakvorm in. Meng de bloem met de bakpoeder. Zet apart.
    2. Mix in een grote kom de boter, suiker, citroenrasp en vanille extract met een electrische mixer tot een glad geheel. Mix het bloemmengsel erdoor tot het deeg een bal begint te vormen. Druk het deeg in de bakvorm en bestrijk met melk.
    3. Bak in 35 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. De binnenkant hoort nog wat zacht te zijn. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal dan uit de vorm en snij in 16 puntjes. Laat dan helemaal afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren