Tagliatelle met kruidige kip en knoflooksaus

    Tagliatelle met kruidige kip en knoflooksaus

    14keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een favoriet hier thuis! Vooral op de wat koudere dageneten we deze pasta graag.

    Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500gr kipfilet (op blokjes)
    • 1 pak verse tagliatelle
    • 1 grote ui (fijngesneden)
    • 2 tomaten (op kleine bokjes)
    • 1 flesje kookroom
    • 2 eetlepels creme fraiche
    • 1 eetlepel cajunkruiden
    • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 1½ theelepel knofloofpasta
    • 1 theelepel sambal
    • 1 handje fijngehakte peterselie
    • olijf-olie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de kipfilet-blokjes met olijfolie, cajunkruiden, rozemarijn en basilicum. Laat dit even 10 minuutjes intrekken.
    2. Fruit de ui in olijf-olie in een wokpan en voeg na enkele minuten de tomaat toe.
    3. Doe de kookroom samen met de creme fraiche in een pan en voeg daar de ui en tomaat toe.
    4. Voeg hier ook de knofloofpasta en sambal toe en peper en zout naar smaak.
    5. Goed roeren en 10minuten op laten staan. Niet laten koken!
    6. Bak ondertussen de kip in de wokpan waar de ui en tomaat in zijn gebakken.
    7. Kook de pasta zoals op het pak beschreven staat.
    8. Wanneer alles klaar is, kan alles in de wokpan, even goed mengen, de peterselie erover strooien en bon appetit!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren