Pompoensoep met kip

    Pompoensoep met kip

    36keer bewaard
    1uur30min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Ik kreeg dit recept van mijn moeder die het ook weer van iemand anders had gekregen. Deze laatste persoon had een bestaand recept wat bewerkt omdat het anders zo saai was. ik heb deze soep gemaakt en hij is echt heerlijk, vooral de crème fraîche maakt het af. Echt een seizoens soepje, maar als ik pompoenen in de zomer kan scoren, dan maak ik hem zeker ook in de zomer.

    8Marilyn8 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 sjalotjes of 2 uien
    • 1 rode peper
    • 3-4 tenen knoflook
    • 1 1/2 tl ketoembar (koriander)
    • 1 tl djinten (Komijn)
    • 1 tl sereh (citroengras)
    • Pompoen - ca. 1200 gr
    • Schep mosterd
    • peper, zout
    • paprikapoeder
    • 2 bouillonblokjes (vega of kip)
    • lente-uitjes of bieslook
    • crème fraîche
    • geroosterd brood.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Voorbereiding
    2. Maak de bouillon al vast van te voren (zelf maken: neem er de tijd voor).
    3. Snijd de pompoen doormidden (niet schillen, kan gewoon meegekookt worden) en verwijder de zaden en de draden.
    4. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Je ca. 1 kg nodig voor de soep.
    5. Snijd de ui, rode peper (zonder zaad-, en zaadlijsten) en knoflook fijn.
    6. Bereidingswijze
    7. Doe wat olijfolie in een pan met een dikke bodem. Smoor de ui, knoflook, rode peper, ketoembar, djinten, sereh en zout in de olie. Na een minuut of tien de blokjes van de pompoen er bij. Roer goed door elkaar. Na een paar minuten de bouillon opgieten, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat ca. 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen gaar is.
    8. Met staafmixer de soep pureren. Doe er evt. nog wat water bij als de soep te dik is. Doe het kippenvlees erbij. Breng de soep op smaak met mosterd, peper en zout.
    9. Maak de soep zeker 1 dag van te voren, dit komt de smaak ten goede.
    10. Serveertips
    11. Dien de soep op met een dot crème fraîche en lente-uitjes of bieslook. Lekker met geroosterd brood.

    Zelf bouillon maken

    Wil je zelf bouillon maken doe dat van kippenpoten en een laurierblaadje. Het vlees van de kip heb je nodig als vulling voor de soep. Zet dat zo lang in de koelkast tot gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    Echt een super lekker recept. Heb mijn hele schoonfamilie ermee warm gekregen. - 29 dec 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren