Banana Cream Pie

Door niet alleen melk te gebruiken maar een deel melk en een deel crème fraiche wordt deze taart extra fris van smaak. Ik maakte de taart eerst door plakjes banaan over de bodem te verdelen maar geprakte banaan kan ook.

trails Pays de la Loire, Frankrijk

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 150 gr suiker
  • 40 gr bloem
  • 2 gr zout
  • 275 ml melk
  • 200 ml crème fraiche
  • 3 eidooiers
  • 30 gr boter (in stukjes)
  • 6 ml vanille extract
  • lap pâte brisée
  • 4 bananen
  • 50 gr gehakte walnoten
  • geraspte chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Oven voorverwarmen op 180˚. Deeg in ingevette vorm 15 minuten blind bakken (met steunvulling) en daarna nog eens 10 minuten zonder vulling.
  2. In een steelpan de suiker mengen met bloem en zout. In maatbeker melk en crème fraiche mengen. In kommetje de dooiers met een beetje van de melk mengen.
  3. Melk / crème fraiche bij de suiker/bloem doen. Goed roeren. Verwarmen tot het geheel dikker wordt. Dan de dooiers toevoegen met de boter en het vanille extract. Goed blijven roeren.
  4. Bananen prakken (of in schijfjes) en over de bodem verdelen. Gehakte walnoten erover. Pudding erover en in 30-35 minuten bakken.
  5. Laten afkoelen en geraspte chocolade erover.

pâte brisée

Dit is zanddeeg (kruimeldeeg) voor een taartbodem, gemaakt van boter, bloem en suiker.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties