Banana Cream Pie

    Banana Cream Pie

    14keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Door niet alleen melk te gebruiken maar een deel melk en een deel crème fraiche wordt deze taart extra fris van smaak. Ik maakte de taart eerst door plakjes banaan over de bodem te verdelen maar geprakte banaan kan ook.

    trails Pays de la Loire, Frankrijk

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gr suiker
    • 40 gr bloem
    • 2 gr zout
    • 275 ml melk
    • 200 ml crème fraiche
    • 3 eidooiers
    • 30 gr boter (in stukjes)
    • 6 ml vanille extract
    • lap pâte brisée
    • 4 bananen
    • 50 gr gehakte walnoten
    • geraspte chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Oven voorverwarmen op 180˚. Deeg in ingevette vorm 15 minuten blind bakken (met steunvulling) en daarna nog eens 10 minuten zonder vulling.
    2. In een steelpan de suiker mengen met bloem en zout. In maatbeker melk en crème fraiche mengen. In kommetje de dooiers met een beetje van de melk mengen.
    3. Melk / crème fraiche bij de suiker/bloem doen. Goed roeren. Verwarmen tot het geheel dikker wordt. Dan de dooiers toevoegen met de boter en het vanille extract. Goed blijven roeren.
    4. Bananen prakken (of in schijfjes) en over de bodem verdelen. Gehakte walnoten erover. Pudding erover en in 30-35 minuten bakken.
    5. Laten afkoelen en geraspte chocolade erover.

    pâte brisée

    Dit is zanddeeg (kruimeldeeg) voor een taartbodem, gemaakt van boter, bloem en suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren