Ravioli van foie gras met bouillonsaus

    Ravioli van foie gras met bouillonsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een elegant voorgerecht, deze ravioli's gevuld met foie gras met een sausje van vers getrokken bouillon.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 24 raviolivellen
    • 300 gr eendenlever, vers
    • 1 venkelknol, harde kern verwijderd en in reepjes gesneden
    • 1 ui, in dunne reepjes
    • 1 bosje bieslook, fijngesneden
    • handje kervel, fijngesneden
    • 1 handje peterselie, fijngesneden
    • 1 handje koriander, fijngesneden
    • wat tijm
    • 1 laurierblad
    • 2 blokjes kipbouillon
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 50 gr boter, in klontjes
    • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een pan de blokjes kipbouillon in 1 liter water oplossen (volgens de gebruiksaanwijzing). Ui, tijm, laurier en venkel toevoegen. Laten koken tot er nog 1 cm vocht in de pan zit.
    2. De pan van het vuur halen en stevig kloppend de klontjes boter en 3 eetlepels olijfolie erdoor slaan.
    3. Knip een stuk bakpapier dat groot genoeg is voor 12 raviolivellen en bestrooi dit met bloem. Snijd de foie gra in 12 gelijke stukken en vorm deze vervolgens met de hand tot balletjes. Licht platdrukken en zout en peper erover strooien. Leg in het midden van elk stukje ravioli een geplet bolletje foie gras (er moet 1 1/2 - 2 cm ruimte zijn tot de rand van het raviolivel) en strooi er Parmezaanse kaas over. Bevochtig met een kwastje de rand deeg rondom de foie gras, leg er vervolgens een 2e vel ravioli overheen en druk de randen rondom de foie gras goed aan.
    4. Een grote pan met water opzetten en zout en een eetlepel olijfolie toevoegen. Als het water kookt de ravioli's toevoegen (eventueel in porties) en in 6 minuten gaarkoken. Afgieten, over de borden verdelen, de saus erover schenken en wat fijngesneden kruiden erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren