Verrine met puree van zoete aardappel en eend

    Verrine met puree van zoete aardappel en eend

    6keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze verrines zijn gevuld met een heerlijk rijke puree van zoete aardappel waaruit een stukje gegrilde eendenborst steekt. Een kleurrijk en stijlvol begin van een feestelijke avond.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 zoete aardappel
    • 15-20 cl slagroom
    • 8 plakjes gerookte eendenborst, vetrandjes verwijderd
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. De zoete aardappel in een pan onder lichtgezouten water zetten en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en de aardappel in 8 minuten gaarkoken.
    2. De oven voorverwarmen op 275°C/gasstand 9. Een bakplaat beleggen met een stuk aluminiumfolie en daarover de reepjes eendenborst verdelen. 3-5 minuten in de oven schuiven tot de reepjes krokant zijn.
    3. Als de zoete aardappel gaar is, afgieten en et 1 1/2 dl slagroom pureren. Als de puree te di is de rest van de slagroom toevoegen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Serveer de puree in de verrines en steek er een krokant stukje eendenborst in.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren