Schwarzwalderglaasjes

    Schwarzwalderglaasjes

    4keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze variant op schwarzwalderkirschtaart is in een handomdraai gemaakt en u heeft er alleen een koelkast voor nodig! Een feestelijk, klein nagerecht dat in glaasjes geserveerd wordt en zodoende een stijlvolle afsluiting van een diner is.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr mascarpone
    • 250 gr ontpitte griottekersen (vers of diepvries)
    • 4 eieren, gescheiden
    • 12 chocoladekoekjes met nougatine, waarvan 9 grof verkruimeld
    • 50 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels kirsch
    • 2 eetlepels pure cacaopoeder
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 mespuntje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Als de kersen bevroren zijn kunt u ze in een pannetje op laag vuur snel ontdooien, zodat het sap vrijkomt. Afgieten, het sap met de kirsch vermengen en op een laag vuurtje een beetje laten inkoken.
    2. Met een mixer mascarpone, eierdooiers, suiker en vanillesuiker vermengen. Het koekkruim van 9 koekjes toevoegen, vermengen en het beslag over 2 kommen verdelen. Aan 1 kom cacaopoeder toevegen en vermengen, aan de andere kom de ingekookte siroop toevoegen en vermengen.
    3. Sla het eiwit stijf met een snufje zout, verdeel het gelijkmatig over de 2 kommen met mascarponemengsel en schep het eiwit er luchtig en voorzichtig doorheen.
    4. Verkruimel de laatste 3 koekjes en verdeel het koekkruim over de bodem van 6 glaasjes. Leg in elk glas vervolgens 5 kersen en schep daar een laagje mascarponemix met kersen op. Daarover wederom een laagje kersen, met daarop de mascarponemix met cacao. Verdeel de laatste kersen over de glaasjes en zet deze minstens 2 uur in de koelkast alvorens ze (heel koud) te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren