Geschroeide zalm met garam masala in kokoscurry

    Geschroeide zalm met garam masala in kokoscurry

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een alternatieve manier om de smaken uit Zuid-India te verwerken. Probeer wilde zalm te vinden als deze beschikbaar is.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 180 ml droge witte wijn
    • 125 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 75 ml kokosmelk
    • 2 1/2 eetlepel kerriepoeder
    • 225 gr koude, ongezouten boter, in klontjes
    • zeezout naar smaak
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 8 (150 gr) zalmfilets
    • 2 eetlepels garam masala

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Witte wijn, room en kokosmelk in een sauspan schenken en kerriepoeder erbij strooien. Op een matig hoge vlam net aan de kook brengen, het vuur matig laag zetten en in ong. 10 minuten het vocht tot ong. 125 ml laten slinken.
    2. Als het vocht is ingedampt het vuur laag zetten en de boter er met een paar klontjes tegelijk doorheen kloppen tot alle boter is opgenomen. De saus mag niet meer koken, anders scheidt deze. Als alle boter is opgenomen zout toevoegen, apart zetten en warmhouden.
    3. In een koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten tot deze begint te roken. Terwijl de olie opwarmt beide kanten van de zalm licht kruiden met garam masala en zout.
    4. De zalm 3-4 minuten in de olie schroeien, keren en vervolgens de andere kant 2-3 minuten schroeien tot de vis gaar is. Het overmatige vet eventjes op een stuk keukenrol laten uitlekken en serveren met de currybotersaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren