Coquilles met sjalottenpuree en gepeperde mandarijn

    Coquilles met sjalottenpuree en gepeperde mandarijn

    6keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Geschroeide Jacobsmosselen met puree van sjalotten en gepeperde mandarijntjes.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 16 coquilles St. Jacques
    • zout
    • 400 gram sjalotten
    • boter
    • zout
    • 60 cc room
    • 100 gr gepureerde (gare) aardappelen
    • 4 mandarijnen zonder pit
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Werkwijze
    2. coquilles met koud water afspoelen; kuit en spiergedeelte verwijderen en op keukenpapier goed (laten) drogen
    3. sjalotten schillen en in ringetjes snijden en in de boter – zonder kleuren – aanfruiten, iets zout en room toevoegen en het 20 minuten op matig vuur garen
    4. geheel pureren in de keukenmachine en mengen met de gepureerde aardappel
    5. sjalottenpuree op smaak maken met zout en boter
    6. mandarijnen schillen en “ontvliezen”
    7. Afwerking
    8. coquilles licht bestrooien met zout en in een – slechts licht ! – ingevette koekenpan om en om op hoog vuur aanschroeien
    9. onderwijl de mandarijntjes in de oven licht verwarmen en daarna bestrooien met versgemalen zwarte peper
    10. op elk van de voorverwarmde borden twee lepeltjes van (warme) sjalottenpuree; daarop de geschroeide coquilles en afwerken met gepeperde mandarijntjes
    11. direct serveren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren