Coquilles met sjalottenpuree en gepeperde mandarijn
1 / 1 Foto van:  OotKwisien
Blader

Coquilles met sjalottenpuree en gepeperde mandarijn

Geschroeide Jacobsmosselen met puree van sjalotten en gepeperde mandarijntjes.

OotKwisien Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 16 coquilles St. Jacques
  • zout
  • 400 gram sjalotten
  • boter
  • zout
  • 60 cc room
  • 100 gr gepureerde (gare) aardappelen
  • 4 mandarijnen zonder pit
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

  1. Werkwijze
  2. coquilles met koud water afspoelen; kuit en spiergedeelte verwijderen en op keukenpapier goed (laten) drogen
  3. sjalotten schillen en in ringetjes snijden en in de boter – zonder kleuren – aanfruiten, iets zout en room toevoegen en het 20 minuten op matig vuur garen
  4. geheel pureren in de keukenmachine en mengen met de gepureerde aardappel
  5. sjalottenpuree op smaak maken met zout en boter
  6. mandarijnen schillen en “ontvliezen”
  7. Afwerking
  8. coquilles licht bestrooien met zout en in een – slechts licht ! – ingevette koekenpan om en om op hoog vuur aanschroeien
  9. onderwijl de mandarijntjes in de oven licht verwarmen en daarna bestrooien met versgemalen zwarte peper
  10. op elk van de voorverwarmde borden twee lepeltjes van (warme) sjalottenpuree; daarop de geschroeide coquilles en afwerken met gepeperde mandarijntjes
  11. direct serveren

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties