Medaillon van hazenrug

    Medaillon van hazenrug

    1keer bewaard
    1uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Medaillon van hazenrug met jus van gepofte rode biet en ongehutste Leidse pot.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 volle hazenruggen
    • katenspek, eventueel varkensnet
    • versgemalen peper, zout
    • 2 verse rode bieten
    • zout
    • tijm
    • knoflook
    • olie
    • 500 gr pastinaak
    • 500 gr winterwortel
    • 300 gr zoete Spaanse ui
    • boter
    • peper
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Werkwijze
    2. hazenruggen zorgvuldig fileren, de haasjes in de keukenmachine tot een farce draaien;
    3. katenspek op de snijmachine in dunne plakken snijden en deze als en plaat op plasticfolie uitleggen
    4. van de hazenrugfilets met de farce een rol vormen in het midden van het katenspek en dit geheel vervolgens inwikkelen; desgewenst in het varkensnet wikkelen
    5. deze “rollade” vervolgens stevig in plastic en aluminiumfolie draaien; in de koelkast laten opstijven
    6. oven voorverwarmen op 200° C
    7. bieten met zout, kruiden en wat olijfolie in aluminiumfolie wikkelen en in de oven in ruim een uur gaar poffen (controleren); schillen en in blokjes (brunoise) snijden
    8. bieten met de fond opzetten en het geheel zachtjes laten trekken
    9. pastinaak en winterwortel schillen en in kleine blokjes – brunoise – snijden; beide apart van elkaar in ruim kokend water beetgaar blancheren en koud spoelen
    10. ui schillen en in brunoise snipperen
    11. Afwerking
    12. rollade van haas uit het folie halen en rondom aanbraden
    13. in de oven tot rosé laten garen en vervolgens in 8 medaillons verdelen;
    14. desgewenst kan het vlees ook eerst in medaillons worden verdeeld en vervolgens worden aangebakken en gegaard
    15. bietenjus opnieuw verwarmen; desgewenst zeven en afmonteren met boter
    16. ui in wat boter zachtjes zonder kleuren aanfruiten; pastinaak en wortel toevoegen n het geheel een kleine 10 minuten doorverwarmen; afsmaken met peper en zout
    17. vlees op de ongehutste pot dresseren en serveren met de saus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren