Strudel van hazenpeper

    Strudel van hazenpeper

    2keer bewaard
    3uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hazenpeper van hazenvoorlopers met spekjes, uitjes en paddenstoelen omwikkeld met filodeeg.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg hazen voorboutjes (hazenvoorlopers)
    • peper, zout, plantaardige olie
    • ui, wortel, knoflook, peperkorrels, laurier, jeneverbessen
    • rode wijn
    • 125 gr spekblokjes
    • 100 gr kleine zilveruitjes
    • 250 gr paddenstoelen, schoongemaakt in plakjes
    • ontbijtkoek, in blokjes
    • filodeeg, gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Werkwijze
    2. hazenvoorlopers kunnen desgewenst 12-24 uur worden gemarineerd in een mengsel van rode wijn, ui, knoflook, peperkorrels, laurier en jeneverbessen;
    3. de marinade kan dan als stoofvocht worden gebruikt
    4. hazenvoorlopers kruiden en in de olie – in porties – rondom aanbraden
    5. bouquet – ui, wortel, knoflook – en kruiden toevoegen en het geheel kort laten meefruiten; blussen met rode wijn, aanvullen met water en de haas in ongeveer anderhalf uur gaar stoven
    6. de hazenvoorlopers uit het stoofvocht scheppen, iets laten afkoelen en het vlees van de botten zoeken; het stoofvocht zeven en laten inkoken
    7. stoofvocht tot een stevige saus binden door er blokjes ontbijtkoek in op te lossen
    8. onderwijl spekjes in een droge koekenpan aanzetten, zilveruitjes toevoegen en deze even kort laten meebakken
    9. paddenstoelen schoonmaken – niet wassen - en in plakjes snijden; paddenstoelen in wat olie kort aanbakken; tijdens het aanbakken licht zouten
    10. maak van de saus, het hazenvlees, spekjes, uitjes en paddenstoelen een stevige hazenpeper; maak op smaak (peper) en laat - bij voorkeur - door en door afkoelen
    11. lees eerst (ook) de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het filodeeg.
    12. bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter; leg er nieuwe laag filodeeg op en bestrijk opnieuw met boter; ga zo door tot 4 lagen deeg
    13. vorm in het midden van het deeg een “rol” van de afgekoelde hazenpeper van circa 6-7 cm doorsnee; rol het geheel op en leg het op een ovenplaat; bestrijk opnieuw met gesmolten boter; maak zondig meer rollen en bewaar de strudel tot gebruik - afgedekt !! - in de koelkast
    14. Afwerking
    15. verwarm de oven voor op 200° C.
    16. bak de strudel in de oven mooi goudbruin, knapperig en warm

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren