Garnalen in citrus-knoflook marinade

    (4)
    10 minuten

    Een heel eenvoudige marinade voor garnalen die heerlijk sappig op de barbecue geroosterd worden. Ik heb ze ook wel eens met de marinade gebakken en de saus over de pasta gebruikt of om met een krokant broodje op te vegen!


    203 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 ml olijfolie
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • het sap van 1 citroen
    • het sap van 1 sinaasappel
    • 1 theelepel gedroogde basilicum, of naar smaak
    • 2 eetlepels witte wijn (eventueel)
    • 30 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een glazen schaal olijfolie, mosterd, knoflook, citroensap, sinaasappelsap, basilicum en witte wijn mengen. De garnalen al roerend een laagje marinade geven. Afdekken en 1 uur laten intrekken.
    2. De barbecue goed heet laten worden.
    3. De garnalen aan vleespennen rijgen en 3-5 minuten op de barbecue roosteren tot ze roze zijn. Tijdens het garen eenmaal omdraaien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Beoordelingen in het Nederlands (4)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren