Geroosterde eendenborstfilet met honing

  (1)
  1 uur 10 minuten

  Een heerlijk hoofdgerecht met een melange van zoete ingrediënten die door het roosteren evengoed stevig van smaak blijven.

  Olav

  Washington, Verenigde Staten
  8 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 2-4 eendenborstfilets (afhankelijk van de grootte, reken op 180 gr per persoon)
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 pompoen
  • zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
  2. Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in 4 stukken. Verwijder het zaad en leg de 4 stukken in een ovenschaal. Zout en peper erover strooien en een scheutje olie.
  3. Zout en peper over de eendenborstfilet strooien en de kruiden goed in het vlees aandrukken. Honing, suiker en mosterd vermengen en hier de filets mee insmeren. Leg de filets op een rooster en braad ze 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Schuif een schaal onder het rooster om het braadvet op te vangen en leg de stukken pompoen ook op het rooster. Tijdens het roosteren de filets regelmatig met het braadvocht bedruipen. Als ze gaar zijn direct uit de oven nemen en apart zetten.
  4. Het braadvocht in een pannetje schenken en laten inkoken. De eendenborstfilets in plakjes snijden en deze samen met en een kwart pompoen op een bord leggen. Over beiden een schepje saus schenken, peterselie erover strooien en direct serveren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  0

  Lekkere combinatie door het carameliseren van de pompoen en het honing / mosterd mengsel. Ik heb overigens de hoeveelheid suiker in dat mengsel tot een theelepel beperkt en de honing tot 2 eetlepels. Dat is meer dan zoet genoeg. Ook heb ik wat curry en citroengras toegevoegd aan het mosterd/honing mengsel. Dat geeft het iets meer pit. Ook heb ik de peterselie vervangen door verse koriander.  -  13 jan 2014