Oestergratin met sint-jakobsschelp en gerookte eendenborst

    Oestergratin met sint-jakobsschelp en gerookte eendenborst

    15keer bewaard
    1uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een superdeluxe voorgerecht, prachtig geserveerd in schelpen en met een rijke, volle smaak. Een uurtje werk meer dan waard!

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 16 oesters (nr 2)
    • 16 sint-jakobsschelpen
    • 4 eetlepels paneermeel
    • Voor de saus
    • 50 gr sjalotjes, in ringen
    • 8 sprietjes bieslook, fijngesneden
    • 150 gr gerookte eendenborstfilet, vetrandjes verwijderd (maar bewaard)
    • 150 gr gezouten boter
    • 1 dl rode port
    • 1 dl kalfsbouillon
    • 1 dl witte wijn
    • 4 dl crème fraîche (vetgehalte 30%)
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Voor de saus:
    2. Snijd het vlees van de eendenborst in kleine stukjes. In een koekenpan boter en vet van de eendenborst laten smelten en hier in de sjalotjes fruiten. Blussen met port en laten inkoken, kalfsbouillon en witte wijn erbij schenken. Nogmaals 5 minuten op een zacht vuurtje laten inkoken. Het vlees van de eendenborst en crème fraîche toevoegen. Peper erover. Nogmaals 5 minuten laten sudderen, even laten afkoelen en met een staafmixer of keukenmachine fijnmalen. Bieslook toevoegen.
    3. Voor de gratin:
    4. De oven op grillstand voorverwarmen. De oesters opensnijden, het vocht opvangen, filteren en in een pan schenken. Aan de kook brengen. De oester losmaken en 30 seconden in het kokende vocht pocheren. Uit de pan scheppen.
    5. De sint-jakobsschelpen in plakjes snijden en 30 seconden in het oestervocht pocheren. Verdeel de sint-jakobsschelpen en oesters over schelpen. Saus erover scheppen, een beetje paneermeel erover strooien, snel onder de grill bruin laten wordne en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren