Gekookte fruitcake

    Gekookte fruitcake

    13keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een noord-Iers gerecht dat ik jaren geleden van mijn moeder kreeg! Je kookt eerst de ingrediënten voordat je de cake afbakt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250ml water
    • 900g gedroogde vruchtenmix
    • 225g poedersuiker
    • 170g boter
    • 230g bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel mixed spice (mix van o.a. kaneel, nootmuskaat, piment)
    • 2 eieren, losgeslagen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 C / gasovenstand 2. Vet een 23x12 cm bakblik in en bekleed met bakpapier.
    2. Meng het water, de gedroogde vruchten, suiker en boter in een pan op middelhoog vuur.
    3. Breng aan de kook, onder af en toe roeren en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
    4. Zeef de bloem, bakpoeder en mixed spice in een grote kom. Giet het gekookte mengsel erbij, mix het tot het goed gemengd is. Roer de eieren erdoor.
    5. Giet het beslag in het ingevette bakblik.
    6. Bak in 90 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker die je in de bovenkant prikt er schoon uitkomt.
    7. Laat de cake minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens je die verwijdert.
    8. NB: een dag na het bakken smaakt dit nog lekkerder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren