Kreeft met citroenboter en dragon

    Kreeft met citroenboter en dragon

    3keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtig hoofdgerecht met een feestelijke uitstraling, razendsnel bereid en eventueel als voorgerecht of lichte lunch te gebruiken.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kreeft, gaar, overlangs gehalveerd en de scharen verwijderd en leeggehaald (het vlees uit de scharen apart houden)
    • 1 citroen
    • 1/5 dl sherry
    • 2 eetlepels dragon, fijngesneden
    • 4 eetlepels boter
    • zout en versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. De citroen doormidden snijden en 1 helft uitpersen. De andere helft in schijfjes snijden.
    2. Zout en peper over de kreeft strooien. In een koekenpan boter en schijfjes citroen verhitten en daar de kreeft met de open vleeskant naar beneden 2-3 minuten in bakken. Afblussen met citroensap en sherry, en de kreeft keren.
    3. Dragon toevoegen en de open vleeskant constant bedruipen met het vet uit de pan. Voeg het vlees uit de scharen toe en bak deze ong. 2 minuten in de boter mee. Nogmaals zout (niet teveel!) en peper toevoegen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren