Romige bloemkoolsoep met roquefort

    Romige bloemkoolsoep met roquefort

    28keer bewaard
    30min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige, romige soep, snel bereid met de stevige smaak van blauwaderkas, nootmuskaat en bloemkool. De croutons maken de soep verzorgd af.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr bloemkool
    • 60 ml groentebouillon
    • 150 gr crème fraîche
    • zout en versgemalen peper
    • nootmuskaat
    • 200 gr roquefort
    • 2 sneetjes brood (niet te vers!)
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De groentebouillon aan de kook brengen. De bloemkool in roosjes verdelen, wassen en 10 minuten in de bouillon meekoken. De soep met een staafmixer pureren.
    2. Crème fraîche toevoegen, zout en peper toevoegen en wat versgeraspte nootmuskaat.
    3. De sneetjes brood in blokjes snijden en in een beetje boter goudbruin bakken. Op een stuk keukenrol laten uitlekken.
    4. De roquefort verkruimelen, over 4 soepkommen verdelen en vervolgens de roomsoep erover schenken. Een laatste snufje peper erboven malen, de croutons op de soep leggen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    0

    Heerlijke soep. Vers en zo op tafel. Verhoudingen in het recept kloppen niet. Ik heb 1 ltr boullion gemaakt met een middelgrote bloemkool. Alleen nog pittige mosterd toegevoegd en roquefort achterwege gelaten. Zeker weten een TOPSOEP! - 25 dec 2014

    van
    0

    lekker, maar ook bouillon toegevoegd, en minder blauwe kaas. Ook lekker zonder blauwe kaas. - 07 nov 2014

    van
    0

    Lekker, apart, maar wel erg weinig bouillon ja ... Ook zelf toegevoegd en iets minder blauwe kaas - 13 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren