Kip met kersen in croissantdeeg

    Makkelijk recept voor 2 a 3 personen. Evt. serveren met een salade. Eet smakelijk!

    Jasper

    Noord-Holland, Nederland
    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 400 gr kipfilet
    • 2 eetlepels olie
    • 1 pot kersen zonder pit (350 gr netto)
    • 1 bekertje zure room
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 1 teen knoflook
    • 1 blikje croissantdeeg (ca 230 gr)
    • 3 bolletjes gember
    • 1/2 zakje kerriesaus
    • 3 theelepels kappertjes
    • 150 gr geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kip en gember in stukjes snijden, kersen laten uitlekken. Kip 5 minuten in olie braden. Toevoegen: kersen, zure room, kerriesauspoeder, sambal, kappertjes, gember en knoflook.
    2. Oven voorverwarmen op 200C. Croissantdeeg in driehoeken verdelen en de ovenschotel met deeg bekleden. De punten van de driehoeken naar het midden laten wijzen. Kip-kersenmengsel over het deeg verdelen en het overhangende deel eroverheen dekken. Kaas erover en ongeveer 20 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren