Groentestoofpotje

    Groentestoofpotje

    35keer bewaard
    1uur


    25 personen hebben dit gemaakt

    Een gezonde, vetarme hoofdmaaltijd met veel groenten.

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 pakjes krielaardappeltjes
    • 1 pond sperziebonen
    • 2 zakjes ronde worteltjes
    • 2 flinke preien
    • 1 rode paprika
    • Eventueel nog andere groenten (b.v. broccoli, bloemkool, spruitjes)
    • 800 gr. tartaar
    • Kruidnagel, peper, zout
    • Kruidenbouillon
    • Marjolein
    • Basilicum
    • Oregano
    • peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de tartaar met de kruidnagelen, zout en peper en maak hier kleine balletjes van.
    2. Bak deze in een koekepan in weinig vet/bakolie.
    3. In een grote pan de kruidenbouillon (van 2 blokjes) in ca. 750 ml water oplossen.
    4. Doe hierin de sperziebonen, worteltjes en in stukjes gesneden prei met de kruiden marjolein, basilicum, oregano en peterselie (uit een potje kan heel goed).
    5. De (meestal voorgekookte) aardappeltjes na 10 minuten toevoegen.
    6. Dan als laatste de in stukjes gesneden paprika toevoegen en de tartaarballetjes (met het vet waarin ze zijn gebakken).
    7. Voorzichtig doorelkaar scheppen zodat de groenten en aardappelen heel blijven.
    8. Zachtjes even door laten sudderen totdat alles beetgaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Bellemay
    van
    2

    Wat een heerlijke smaken, en nog gezond en voedzaam ook. Ik hou zelf niet van gekookte wortelen, die heb ik voor broccoli vervangen. Het gerecht is hier enorm in de smaak gevallen. Top! - 18 sep 2013

    van
    0

    Geslaagd recept en een gezonde voedzame maaltijd, ga het zeker vaker maken. - 13 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren