Groentestoofpotje

  • 26keer bewaard
  • 1uur

Een gezonde, vetarme hoofdmaaltijd met veel groenten.

Ali Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 2 pakjes krielaardappeltjes
  • 1 pond sperziebonen
  • 2 zakjes ronde worteltjes
  • 2 flinke preien
  • 1 rode paprika
  • Eventueel nog andere groenten (b.v. broccoli, bloemkool, spruitjes)
  • 800 gr. tartaar
  • Kruidnagel, peper, zout
  • Kruidenbouillon
  • Marjolein
  • Basilicum
  • Oregano
  • peterselie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Meng de tartaar met de kruidnagelen, zout en peper en maak hier kleine balletjes van.
  2. Bak deze in een koekepan in weinig vet/bakolie.
  3. In een grote pan de kruidenbouillon (van 2 blokjes) in ca. 750 ml water oplossen.
  4. Doe hierin de sperziebonen, worteltjes en in stukjes gesneden prei met de kruiden marjolein, basilicum, oregano en peterselie (uit een potje kan heel goed).
  5. De (meestal voorgekookte) aardappeltjes na 10 minuten toevoegen.
  6. Dan als laatste de in stukjes gesneden paprika toevoegen en de tartaarballetjes (met het vet waarin ze zijn gebakken).
  7. Voorzichtig doorelkaar scheppen zodat de groenten en aardappelen heel blijven.
  8. Zachtjes even door laten sudderen totdat alles beetgaar is.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

Bellemay
van
2

Wat een heerlijke smaken, en nog gezond en voedzaam ook. Ik hou zelf niet van gekookte wortelen, die heb ik voor broccoli vervangen. Het gerecht is hier enorm in de smaak gevallen. Top! - 18 sep 2013

Athena
van
0

Geslaagd recept en een gezonde voedzame maaltijd, ga het zeker vaker maken. - 13 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties