Hete bliksem

    Hete bliksem

    58keer bewaard
    45min


    68 personen hebben dit gemaakt

    Een oerhollandse stamppot van zoete en zure appels en aardappels. Heerlijk met uitgebakken speklapjes.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kilo aardappels
    • 500 gram zure appels (goudreinet)
    • 500 gram zoete appels
    • 8 speklapjes
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Schil de aardappels en snij in kleinere stukken. Schil de appels en snij in blokjes.
    2. Kook de aardappels in een laagje water in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten kooktijd de stukjes appel toe aan de aardappels en laat meekoken.
    3. Bak ondertussen de speklapjes.
    4. Giet de aardappels en appels af en stamp ze grof doorelkaar. Breng op smaak met peper.
    5. Serveer met de uitgebakken speklapjes.

    Variaties

    Je kunt er ook wat gebakken ui bij serveren. Of de aardappels en appels koken in wat water met een bouillonblokje, een klontje boter door de hete bliksem roeren, of met stroop serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    Ali
    van
    14

    Heerlijk! Heb i.p.v. speklapjes uitgebakken spekjes erbij gedaan. Als garnering (bovendien lekker) een gebakken appelschijf met een beetje suiker en kaneel erbij gegeven. - 24 jan 2011

    van
    8

    I.p.v. speklapjes bak ik gehakt rul, met evt. uitje, en roer dat door de stamppot. Met een bruine jus erbij en wat kaneel eroverheen.. - 01 okt 2012

    van
    5

    Heerlijk. Ik heb uitgebakken spekjes toegevoegd. Witte bonen bij de hete bliksem gedaan en een gehaktballetje met uitjes erbij gegeven. - 06 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren