Amuse van aubergine en mozzarella

    Amuse van aubergine en mozzarella

    9keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een smakelijk hapje

    Gerard Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 flinke aubergine
    • olijfolie
    • zout
    • 120 gr buffelmozzarella
    • tomatensaus
    • een beetje versgeraspte parmezaanse kaas
    • 12 blaadjes basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de aubergine in 6 plakken van ongeveer een cm. en bak deze in een pan met wat olijfolie tot ze goudbruin zijn. Op smaak brengen met wat zout.
    2. Snijd de mozzarella in plakken van een cm. en daarna in repen van 2 cm.
    3. Schep een theelepel tomatensaus op een plak aubergine en strooi er wat vers geraspte kaas over.
    4. Leg dan onderin de plak 2 blaadjes basilicum en een reep mozzarella.
    5. Rol de plak aubergine op en snijd deze in tweeen.
    6. Serveren op amuse lepels of een schaal/bord.
    7. Afmaken met een beetje tomatensaus bovenop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren