Gebakken flespompoen met knoflook

    Gebakken flespompoen met knoflook

    54keer bewaard
    35min


    134 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig, gezond en lekker. De pompoen wordt afgemaakt met olijfolie, verse peterselie en knoflook. Wilt u liever niet schillen, halveer de pompoen dan over de lengte en schep het zaad eruit. Het gerecht kan direct uit de oven of op kamertemperatuur opgediend worden. U kunt ook andere pompoen of zoete aardappel gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 grote flespompoenen
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 bosje verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een ovenschaal van 23x33 cm invetten.
    2. De flespompoenen schillen, door de lengte halveren en het zaad verwijderen. In plakken van 1 cm snijden.
    3. De plakken in de ovenschaal leggen en er olijfolie, knoflook en peterselie doorheen scheppen. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de pompoen gaar is.

    Tip:

    Om een hoofdmaaltijd van dit gerecht te maken, kun je de pompoen met pijnboompitjes bestrooien en wat verkruimelde feta in de laatste 5 minuten van de kooktijd. Serveer met een groene salade van bijvoorbeeld rucola, spinazie en waterkers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    RebeccaVermeersch
    9

    Wij hebben heel wat pompoenen in de tuin en op deze manier vind ik het echt overheerlijk. Ik heb het deze week voor de eerste keer gegeten met een slaatje en geitenkaas en vandaag nog eens als alternatief voor frietjes bij mosselen. Ik doe er nog wat peper en zout bij en dan na het bakken nog wat zout erover, zoals bij aardappelfrietjes (ben een Belg voor iets ;-) ). Als je eventueel op het einde de grill even aanzet, krijgen ze een bruin korstje. Voor mensen die koolhydraatarm eten is het echt een waardig alternatief voor aardappelen / frietjes. (je mag natuurlijk geen echte aardappelfrietjes verwachten he, maar ik vind het echt héél lekker). En het beste van al: je mag er véél van eten, want het zijn groenten én op een gezonde manier klaargemaakt. Van harte bedankt voor dit recept! - 16 aug 2013

    anna77
    van
    3

    ontzettend lekker! - 29 apr 2015

    MoniqueGoovaerts
    1

    superlekker - 12 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren