Aardappel met broccoli-kaasvulling

  1 uur 15 minuten

  Een verrassend, verzorgd en vullende alternatief voor meer gebruikelijke aardappelrecepten. In combinatie met een snelle, frisse salade of verse groenten kunt u het combineren met uw favoriete vlees of vis.

  Olav

  Washington, Verenigde Staten
  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 2 

  • 1 hele grote aardappel (of 300 gr gewoon)
  • 1/2 broccoli
  • 25 ml melk
  • 25 gr belegen kaas, geraspt
  • zout en versgemalen zwarte peper

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. De oven voorverwarmen opn 220°C/gasstand 7. De aardappel(s) goed schoonschrobben en rondom inprikken met de punt van een mes.
  2. Leg de aardappel in een ovenschaal of bakvorm en schuif hem ong. 1 uur in de oven (voor een grote aardappel, kleintjes kunnen iets korter) tot de aardappel van binnen gaar is. Dit kunt u met de punt van een mes controleren.
  3. Intussen de broccoli gaarstomen of in lichtgezouten water gaarkoken. Afgieten, laten uitlekken en in een saladekom met een vork grof pureren.
  4. Haal de aardappel uit de oven, de oven aan laten staan en de temperatuur verlagen naar 200°C/gasstand 6. De aardappel in lengterichting halveren en met een lepel het vruchtvlees eruit scheppen. Laat een laagje van ong. 5 mm zitten, opdat de aardappel zijn vorm behoudt.
  5. Voeg het vruchtvlees toe aan de broccoli, pureren, melk en kaas toevoegen, op smaak brengen met zout en peper en goed vermengen. Schep het mengsel vervolgens terug in de aardappel'schelp' en schuif deze nog 15 minuten in de oven. Warm serveren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren