Arretjescake

    Arretjescake

    39keer bewaard
    2uur25min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Een "cake"die zonder bakken wordt gemaakt. Het recept heb ik van een Zwolse collega (Albert) gekregen (is het typisch Zwols?). Lekker maar je hoeft maar een klein stukje uit te serveren (veel boter).

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 350 gram biskwie
    • 100 gram witte basterdsuiker
    • 50 gram cacao
    • 250 gram (1 pakje) boter
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Verkruimel de biskwie (beetje grof)
    2. Laat de boter smelten in een pan
    3. Roer de eieren en de suiker tot een glad papje
    4. Doe hier de cacao doorheen
    5. Dan de eieren, suiker en cacao door de gesmolten boter roeren
    6. Koekjes toevoegen
    7. Het mengsel in een cakeblik doen dat bekleed is met vetvrij papier of aluminiumfolie
    8. Zet het blik in de koelkast tot alles goed koud is geworden
    9. Het beste is het om de arretjescake de volgende dag te snijden in de gewenste porties

    Recent bekeken

    Beoordelingen (8)

    Access_Denied
    12

    heerlijk, Ik maak dit al jaren. En mocht je het rauwe ei erdoor geen succes vinden. Doe er dan 100 gr gesmolten pure chocolade door. - 17 mrt 2014

    carla12
    van
    8

    Ali, het recept heb ik uitgeprobeerd, en meegenomen naar mijn cursisten EHBO'ers, ze waren er helemaal weg van. De mooiste reactie was dat het deed denken aan haar moeder. Zaterdag maak ik hem weer. - 28 sep 2011

    MarjankaEijbrink
    4

    - Gewaardeerd op - 20 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren