Gebakken banaan met kokos-toffeesaus

    Gebakken banaan met kokos-toffeesaus

    17keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk Thais toetje, voor het eerst geproefd op een reis door Thailand en het recept meegenomen. Het wordt origineel met kokosnootsuiker gemaakt, maar met andere suiker lukt het ook wel.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 kleine, rijpe, stevige bananen
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels suiker (kokosnootsuiker als je dat kunt vinden, maar bruine basterdsuiker kan ook)
    • 4 eetlepels (dikke) kokosroom
    • 2 theelepels limoensap
    • vanilleijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Smelt de boter in een wok op laag vuur. Snij de bananen in de lengte in plakken en leg ze in de gesmolten boter (niet op elkaar). Draai ze regelmatig om en bak tot ze lichtbruin zijn.
    2. Los de suiker op in 4 eetlepels kokend water en voeg dat toe aan de wok en zet het vuur iets hoger.
    3. Voeg de kokosroom en limoensap toe.
    4. Roer de saus tot het wat dikker wordt.
    5. Serveer de bananen met saus als het nog warm is, met een bolletje vanilleijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DorienMathijssen
    0

    Super lekker, mijn vader en broertje vonden het ook geweldig.... Nu mijn moeder nog overtuigen!!! (Gaat wel lukken:-) ) - 09 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren