Witlofsalade met avocado

    Witlofsalade met avocado

    6keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit voorgerecht biedt een alternatief op 'normale' guacamole; de avocado wordt gepureerd en gecombineerd met stukjes tomaat, maar behoudt meer zijn eigen smaak door wel verse, maar geen Mexicaanse kruiden te gebruiken.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 avocado's
    • 2 el verse bieslook (eventueel)
    • 40 gr kappertjes, uitgelekt
    • 4 lente-uitjes of sjalotjes, fijngesneden
    • het sap van 2 limoenen
    • 2 el verse koriander, fijngesneden
    • 1 stronk witlof (ong. 150 gr)
    • 2 tomaten
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snijd de avocado's in lengterichting doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. In een kom doen en pureren. Kappertjes, bieslook en lente-ui fijnsnijden, aan de saladekom toevoegen, en met een vork al purerend vermengen. Limoensap en zout en peper naar smaak toevoegen. Direct verder verwerken of afgesloten in de koelkast bewaren om verkleuren te voorkomen.
    2. Snijd de onderkant van de stronk witlof en haal de stronk in losse, hele blaadjes uit elkaar.
    3. Schep het avocadomengsel in het midden van 4 saladebordjes en leg daar de witlofschuitjes omheen, afwisselend met partjes tomaat. Verse koriander erover strooien en serveren.

    Video

    Bekijk ook onze video voor het maken van guacamole.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren