Witlofsalade met sinaasappel

    Witlofsalade met sinaasappel

    4keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Salade, witlof en sinaasappel in een citrusvinaigrette, gegarneerd met hazelnoten en cranberry's.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 krop friseesalade (ong. 100 gr), grote bladeren versnipperd
    • 2 stronken witlof, schoongemaakt, in lengterichting gehalveerd
    • 2 sinaasappels, geschild, in partjes verdeeld en vliesjes verwijderd
    • 65 ml extra virgin olijfolie
    • 2 el citroensap
    • 1 tl mosterdzaad
    • 30 gr hazelnoten (eventueel)
    • 20 gr cranberry's (eventueel)
    • zout en versgemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snijd de stronken witlof overdwars in halve ringen. Verdeel de salade over de bordjes en strooi er de reepjes witlof over.
    2. De sinaasappels boven een kom bereiden om het sap op te vangen; schil en witte vlies verwijderen, in partjes verdelen en deze van de velletjes ontdoen. Snijd de partjes vervolgens in beetgrote stukken van 5-10 mm. Over de borden verdelen.
    3. In een kommetje olijfolie, citroensap en het resterende sap van de sinaasappels vermengen. Mosterdzaad toevoegen en met een vork opkloppen tot de vinaigrette een romige substantie heeft. Zout en peper toevoegen. Over de salade uitschenken en deze garneren met hazelnoten en cranberry's. Serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren