Vis- of vleesbouillon

    Vis- of vleesbouillon

    1keer bewaard
    4uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Bijgaand 4 basisrecepten voor het trekken van vis- of vleesbouillon als basis voor een soep of voor verwerking in andere gerechten.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Vlees, beenderen of vis
    • zout
    • eventueel kruiden naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Bouillon van vlees:
    2. Snijd het vlees zeer klein en verwijder eventueel de vetrandjes. In een kleine, goedsluitende pan met heet water opzetten. 7 gr zout per liter water toevoegen en desgewenst kruiden laten meetrekken. Aan de kook brengen en 3-4 uur laten sudderen, daarbij de pan goed gesloten houden.
    3. Bouillon van beenderen:
    4. De beenderen net onder koud water zetten en 6 gr zout per liter water toevoegen. Eventueel kruiden laten meetrekken. Aan de kook brengen en 1 uur zachtjes laten sudderen, daarbij de pan goed gesloten houden. De bouillon zeven, de beenderen opnieuw opzetten en nogmaals 1 uur laten trekken. Nogmaals zeven en bij het eerste aftreksel schenken.
    5. Van vlees en beenderen:
    6. Vlees en beenderen net onder koud water zetten en 6 gr zout per liter water toevoegen. Eventueel kruiden laten meetrekken. Aan de kook brengen en 1 1/2 uur zachtjes laten sudderen, daarbij de pan goed gesloten houden. De bouillon zeven. Opnieuw aan de kook brengen en wederom 1 1/2 uur laten sudderen. De bouillon zeven en bij het eerste aftreksel schenken. Stukjes vlees van bot scheiden en goed uitkijken dat er geen botschilfers in de bouillon achterblijven.
    7. Van vis:
    8. In een kleine, goed sluitende pan een stuk vis, visgraat of visresten in ruim water langzaam aan de kook brengen. 7 gr zout per liter water toevoegen en eventueel kruiden laten meetrekken. Laat de pan 1/2 uur zachtjes sudderen en houd de pan daarbij goed gesloten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren