Hartige broodschotel met ham en paprika

    Hartige broodschotel met ham en paprika

    5keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige broodpudding is een prachtige manier om restjes oud brood te verwerken. Als avondmaaltijd serveren met een lekker stuk vlees naar keuze, of als lunch met een frisse salade.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eieren
    • 3,5 dl bouillon, liefst zelfgemaakt (zie deze website)
    • zout
    • 12 dunne sneetjes oud wit brood
    • 2 paprika's, zaadlijst verwijderd en in fijne reepjes
    • 1 ui, versnipperd
    • 40 gr boter
    • 100 gr ham, fijngesneden
    • 25 gr geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De eieren loskloppen met de koude bouillon. De korst van de sneetjes brood snijden. Enkele sneetjesin punten snijden, zodat de ovenschaal met een enkele, aaneensluitende laag bedekt kan worden. Leg deze sneetjes apart. De rest van het brood ong. 15 minuten in de bouillon laten weken.
    2. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 2. In een koekenpan de boter smelten en hierin ui en paprika ong. 5 minuten op een zacht vuurtje laten bakken. Niet bruin laten worden. Uit de pan scheppen en vermengen met de stukjes ham.
    3. De ovenschaal afwisselend vullen met een laag ham-paprikamengsel en geweekte brood. Als laatste laag de sneetje niet-geweekt brood aanbrengen dat op maat is gesneden. Geraspte kaas erover strooien. Schuif de schaal ong. 30 minuten in de oven tot de schotel stevig is en een lichtbruin gekleurde bovenlaag heeft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren