Wentelteefjes - gebakken oudbrood

    Wentelteefjes - gebakken oudbrood

    11keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Speciaal recept dat gebruikt werd in de oorlogstijd.

    opahil Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 sneetjes oud brood (zonder korst)
    • ± 1/4 liter melk
    • 1 ei
    • geraspte citroenschil (of kaneel)
    • stukje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Klop het ei met de melk en de citroenschil of kaneel.
    2. Laat hierin de sneetjes brood weken, maar zorg dat ze niet te zacht worden.
    3. Laat een stukje boter in de koekenpan lichtbruin worden.
    4. Leg er de sneetjes in en bak ze aan weerzijden vlug bruin.
    5. Geef de wentelteefjes met bruine of witte basterdsuiker of met suiker en kaneel.
    6. N.B.: men kan de wentelteefjes ook met jam bestrijken of met vruchten beleggen, daarna begieten met wat custard of vanillevla en vervolgens warm of koud opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    stroopwafel
    2

    hmmm lekker, dit at ik vroeger vaak! - 19 jan 2010

    ThatsmySimpleLife
    0

    Heerlijk eenvoudig, mijn kinderen die smullen hier wel van! - 25 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren