Vogelnestje

    Vogelnestje

    3keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze vogelnestjes kunt u serveren als onderdeel van een hoofdmaaltijd, of als lunch met een knapperige groene salade.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 4-5 middelgrote eieren
    • 250 gr rundergehakt
    • 2 sneetjes oud brood, korst verwijderd
    • 4 gr zout
    • versgemalen zwarte peper en nootmuskaat naar smaak
    • 1/2 ei, losgeklopt (eventueel)
    • paneermeel
    • 100 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De eieren in een pan kokend water in 10 minuten hard koken. Uit de pan verwijderen, in een pan met ruim koud water laten schrikken en pellen.
    2. De sneetjes brood intussen een paar minuten laten weken in een laagje water of melk. Goed uitknijpen en in kleine stukjes snijden. Vermengen met het gehakt, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en vermengen, en eventueel het 1/2 losgeklopte ei toevoegen. Vorm het gehaktmengsel tot 5 dikke plakken van gelijke grootte en leg op elke plak een hardgekookt ei. De plak gehakt dichtvouwen.
    3. Op een bord een laagje paneermeel schenken en hier de plakken gehakt aan beide kanten doorheen halen.
    4. In een koekenpan de boter laten smelten en hierin de plakken gehakt op een middelhoog vuur aan 1 kant dichtschroeien. Keer het gehakt pas als 1 kant een stevige korst heeft. Als beide kanten dichtgeschroeid zijn en een korstje hebben het vuur laag zetten de pan afdekken en de plakken 20-40 minuten (afhankelijk van de dikte van de plakken) gaar laten sudderen. Daarbij af en toe keren. Tijdens het nabraden eventueel een extra scheutje water toevoegen.
    5. De vogelnestjes uit de pan nemen, het vuur hoog zetten en zoveel water toevoegen dat het bezinksel in de pan net oplost. De jus aan de kook brengen, eventueel wat extra smaak geven met een lepeltje tomatenpuree. De vogelnestjes doormidden snijden, op een schaal leggen en met de jus apart serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren