Vliegenzwammen

    Vliegenzwammen

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Vliegenzwammen op basis van hardgekookt ei en tomaat; een leuk en eenvoudig gerecht om samen met de kinderen te maken. Geschikt als snack, lunch of als onderdeel van de avondmaaltijd.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 5 middelgrote eieren
    • 40 gr boter, op kamertemperatuur
    • zout en peper
    • 5 flinke tomaten, 1/3 deel steelkant verwijderd, zaad verwijderd
    • 2 dl mayonaise
    • peterselie, versnipperd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een pan ruim kokend water de eieren in 10 minuten gaarkoken. In een grote pan koud water laten schrikken en pellen. Het bovenste kapje eraf snijden, voorzichtig de dooier verwijderen en deze door een zeef wrijven. Vermengen met boter en op smaak brengen met peper en zout. Vul de uitgeholde eieren met de eiboter. De verwijderde kapjes fijnsnijden en apart zetten.
    2. Een niet te grote schaal of individuele bordjes besmeren met mayonaise. Zet hier de eieren met de afgesneden kant naar onderen op. Eieren rondom bestrooien met peterselie.
    3. De uitgeholde tomaten aan de binnenzijde inwrijven met een mengsel van peper en zout. De tomaten op de eieren zetten, de bolle bovenkant eventueel insmeren met een heel klein beetje olie, en vervolgens de fijngesneden kapjes van het ei erover strooien. Serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren