Goulashschotel uit de oven

    Goulashschotel uit de oven

    20keer bewaard
    3uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Van goulash maakt u een heerlijke eenpansmaaltijd door er stukjes aardappel aan toe te voegen en het geheel in de oven te schuiven. De bereidingstijd is wat lang, maar het gerecht is weinig arbeidsintensief.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 gr varkens- of runderlappen
    • 4 gr zout
    • 8 gr bloem
    • 125 gr ui, versnipperd
    • 1 heel teentje knoflook (eventueel)
    • 80 gr boter
    • 25 gr rookspek
    • 2 el paprikapoeder
    • 300 gr aardappels, geschild en in stukjes
    • 1 dl water
    • Om de saus af te maken
    • 250 gr tomaat en 0,5 dl slagroom, of
    • 3 el tomatenpuree, 0,5 dl witte wijn en 0,75 dl zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Het vlees kleinsnijden en vermengen met zout en bloem. Uien schillen en fijnsnijden. De bodem van een braadpan desgewenst insmeren met het teentje knoflook, verhitten, boter toevoegen en laten smelten, spek toevoegen en lichtbruin aanbakken.
    2. Het vlees toevoegen en bruin aanbraden. Ui en paprikapoeder toevoegen, erdoor roeren en mee laten sudderen tot de ui goudbruin van kleur is. De fijngesneden, ontvelde tomaten met slagroom toevoegen (of tomatenpuree, witte wijn en zure room). Aan de kook brengen en 1,5 uur op een zacht vuurtje laten sudderen.
    3. Water en stukjes aardappel aan de pan toevoegen. Het geheel overscheppen in een ovenbestendige, ingevette schaal, afdekken met aluminiumfolie en gedurende 1,5 uur in een voorverwarmde oven (160°C/gasstand 3) gaar laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren