Eenvoudige pannenkoeken

  • 17keer bewaard
  • 20min

Dit is een basisrecept voor pannenkoeken. Je kunt ze zowel zoet als hartig beleggen.

Toi

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 45 gr bloem
  • 1 ei
  • 1/8 liter melk
  • zout
  • klontje boter

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

  1. bloem, ei, melk en zout tot een dun, glad beslag mixen.
  2. In een kleine koekenpan op middelhoog vuur een klontje boter smelten. Een soeplepel beslag in de pan gieten en dan snel de pan rond bewegen, zodat het beslag zich gelijkmatig en zo dun mogelijk verdeelt over de pan.
  3. Pannenkoeken aan beide kanten goudgeel bakken en pannenkoeken die klaar zijn apart leggen.
  4. Op deze wijze al het beslag opmaken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

MarikeFeenstra
2

heel lekker en handig als je alleen bent! - 26 jun 2013

agnieta
van
2

- 05 dec 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties