Kaassoep

    Kaassoep

    3keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Wie houdt er nou niet van kaas? Deze hartige, stevige soep is snel bereid met een minimum aan ingrediënten.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 40 gr boter
    • 1 ui, versnipperd
    • 50 gr bloem
    • 1,2 liter melk
    • 150 gr oude kaas, geraspt
    • 1 kleine knolselderij
    • zout
    • verse bieslook, fijngesneden (ter garnering)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een pan op matig hoog vuur de boter smelten. Ui toevoegen en onder af en toe roeren glazig laten worden.
    2. Bloem toevoegen en al roerend 2 minuten meefruiten, vervolgens beetje bij beetje de melk erbij schenken en de saus onder af en toe roeren 15 minuten laten sudderen.
    3. Intussen de knolselderij schillen, in kleine stukjes snijden en in 10 minuten gaarkoken. De blokjes in een zeef gieten, laten uitlekken en met de resterende kaas aan de soep toevoegen.
    4. De soep met zout op smaak brengen, in warme kommen scheppen en garneren met bieslook. Serveren met sneetjes geroosterd wit brood of een warm stokbroodje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren