Spinaziestrudel met geitenkaas

    Spinaziestrudel met geitenkaas

    1keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit heerlijke vegetarische hoofdgerecht met Indiase kruiden kun je ook prima voorzetten aan gasten. Het verwerken van filodeeg is misschien wat lastig, maar met een beetje oefenen lukt dat wel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g verse spinazie
    • zout en peper
    • 1 teentje knoflook
    • 250 g filodeeg, ontdooid
    • 200 g verse geitenkaas in blokjes
    • 1,5 eetlepel garam massala pasta
    • 45 g geschaafde amandelen
    • 75 g boter
    • zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Was de spinazie en laat het op hoog vuur met aanhangend water slinkjen. Laat in vergiet uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit en hak het fijn.
    2. Schep de knoflook, geitenkaas, garam masalapasta en amandelen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de vellen filodeeg dun met gesmolten boter en leg ze - elkaar overlappend - tot een rechthoek van 60 x 45 cm.
    4. Schep de vulling in het midden op het deeg en vouw het deeg eroverheen tot een rol van circa 40 x 15 cm. Leg de rol met de naad naar beneden op een bakplaat. Plaats deze in het midden van de oven en laat de rol in circa 35 min. lichtbruin bakken.
    5. Serveer deze pittige strudel met zure room.

    Tip

    Wie van heel pittig houdt, kan nog wat meer garam massalapasta gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren