Hollandse asperges

    Hollandse asperges

    4keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Witte asperges met ham en ei.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kg witte asperges
    • 20 gr zout
    • 8-12 kleine nieuwe aardappeltjes, geschild
    • 4 eieren
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 8 plakken gekookte ham
    • snufje versgeraspte nootmuskaat
    • verse peterselie, fijngesneden, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De asperges wassen en ong. 2 cm van de onderkant snijden. De afsnijdsels bewaren. De stengels met een dunschiller schillen, doe schil en afsnijdsels in een grote pan en bedek deze met een theedoek.
    2. Leg de schoongemaakte asperges op de theedoek, vouw de doek over de asperges heen en zet het geheel onder water. Zout toevoegen, aan de kook brengen en op een zacht vuurtje 10 minuten laten koken.
    3. De aardappels in een pan met water aan de kook brengen en in ong. 20 minuten gaarkoken.
    4. De pan met asperges van het vuur halen en 15-20 minuten laten staan. Controleer de gaarheid van de asperges door met een vork in de onderkant te prikken (zacht, maar niet papperig).
    5. Intussen de eieren in een pan kokend water in 10 minuten hardkoken. Afgieten, laten schrikken, even laten afkoelen, pellen en in lengterichting halveren.
    6. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een theedoek uitlekken. Schenk de gesmolten boter in een juskom.
    7. Aardappels afgieten en warmhouden.
    8. Verdeel de asperges over 4 borden en garneer het gerecht met ham, 2 halve eieren en aardappeltjes. Nootmuskaat en peterselie erover strooien en direct serveren.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren