Grieks potje aubergine, paprika en chorizo

    Grieks potje aubergine, paprika en chorizo

    13keer bewaard
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ongelofelijk lekker gerecht. Hier verras je iedereen mee aan tafel! Als ik dit maak is iedereen er stil van en zit lekker te smullen, zoals het hoort.

    cecilekooktvoorjou Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 1 chorizoworst (bv v Stegeman)
    • 1 pak gezeefde tomaten
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1 blik gepelde tomaten
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
    • naar smaak peper en zout
    • 3 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Was de aubergine en snij 'm in blokjes. Was de paprika's, en snij fijn (niet té fijn) Snij de ui. En snij de worst in blokjes.
    2. Laat de olie heet worden in een dikke pan. Bak de ui glazig (voeg evt. alvast wat zout toe). Voeg de knoflook toe en laat een paar minuten meebakken (let op: knoflook niet bruin laten worden). Voeg de paprika toe en laat flink meebakken (10 minuten). Voeg de chorizo toe en laat goed uitbakken. Voeg daarna de stukken aubergine toe en doe er wat zout en versgemalen peper overheen en roer door geheel. Laat met deksel op even 10 minuten pruttelen. Roer weer om en laat nogmaals even staan (plusminus 5 min.) zodat alle smaken goed vrijkomen.
    3. Voeg de tomatenpuree toe, en laat even meebakken in de pan (goed roeren). Voeg de gepelde tomaten toe en maak ze klein met een houten lepel. Voeg tot slot de gezeefde tomaten toe (let op: je hoeft niet altijd het hele pak toe te voegen...saus moet niet te dun worden). Goed roeren en zachtjes laten pruttelen met deksel er niet helemaal op. Af en toe roeren. Laat saus zo minimaal 10-20 minuten op zacht vuur staan, onder af en toe roeren. Als het goed is smaakt de saus nu al helemaal lekker. Voeg eventueel nog zout en peper toe, naar smaak. Eet smakelijk!

    Serveersuggestie

    Bij voorkeur serveren in combinatie met zelfgemaakte tzatziki, gehaktballetjes en aardappels uit de oven. Deze rode saus hoort bij de aardappeltjes, de tzatziki over de gehaktballetjes. Lekker met brood. Zie ook recepten elders van cecilekooktvoorjou hiervoor.

    Bekijk dit op mijn blog

    Lees het kookblog van Cecile

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren