Roxyfloxsy's runderstoof uit de slowcooker

    Roxyfloxsy's runderstoof uit de slowcooker

    34keer bewaard
    6uur30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker stoofpotje, weer eens anders dan anders. Heerlijk met rijst, gekookte aardappelen, aardappelpuree, stokbrood, alles kan!

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500-750 gram runderriblappen of sucadelappen
    • snufje zout en peper
    • 2 eetlepels madraskruiden (of kerrie)
    • 1 eetlepel verse rozemarijn of tijm
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 4 laurierblaadjes
    • 3 knoflookteentjes
    • 6 uien
    • scheut ketjap kental of manis
    • scheutje water
    • scheutje azijn
    • scheut rode wijn
    • 6 eetlepels chilisaus
    • ½ flesje woksaus sambal knoflook van Hunan sauce
    • 2 eetlepels Becel keukenlight of olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur30min 

    1. Snij het vlees in dobbelsteentjes en kruid met zout en peper.
    2. Snij de uien in grove stukken.
    3. Bak het vlees even lekker goed aan in de boter of olijfolie totdat het vlees bruin wordt. Voeg de kruiden en specerijen en de uien toe en bak dit even lekker mee.
    4. Doe dit als alles even lekker gebakken is in de slowcooker en voeg de overige ingredienten toe. ik heb het op laag gezet en 6 uur laten pruttelen.

    Tip

    Het was heeeeeeeeeeeeerlijk! Ik heb er gekookte aardappelen en komkommersalade bij geserveerd.

    Bekijk dit op mijn blog

    Kom kijken op mijn forum voor nog meer recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Prima smaak. De woksaus Hunan sambal knoflook was niet te krijgen bij toko's in mijn buurt. Dus chili knoflook woksaus van Go Tan gebruikt. Recept derhalve wat aangepast. - 01 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren