Heerlijke winterse Chili

    Heerlijke winterse Chili

    11keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Chili op zijn best! Lekker in koude dagen.

    Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gram Gehakt
    • 450 gram kidney bonen
    • 3 cl olijfolie
    • 1 rode ui
    • 2 paprika's
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 4 dl tomatenpulp
    • 1 spaanse peper
    • 1 EL gemalen koriander
    • 1 EL basterd suiker
    • 1 runderbouillonblokje
    • 1 EL paprikapoeder
    • 1 TL Chilipoeder
    • naar smaak cayennepeper
    • zout
    • eventueel tabasco

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Giet de bonen af maar vang het vocht op, dit heb je later nodig!
    2. Verhit de olijfolie.
    3. Snij de ui fijn en fruit het licht aan.
    4. Pers de teentjes knoflook erboven uit. en voeg het gehakt toe.
    5. Braad het gehakt zodat het rul is.
    6. Snij de paprika en het Spaanse pepertje (de laatste heel fijn) en voeg het toe.
    7. Voeg de koriander en de basterdsuiker toe.
    8. Voeg nu een kopje bonenvocht toe, het bouillonblokje, de tomatenpulp, de tomatenpuree, de paprikapoeder, de chilipoeder en de bonen.
    9. Roer alles goed door en breng aan de kook.
    10. Laat minimaal 35 min. garen op een zacht vuurtje met deksel op de pan. Langer mag ook maar pas op dat de bonen niet stuk koken en dat de chili niet te droog wordt.In dat geval nog een beetje bonennat toevoegen
    11. Maak tot slot op smaak met eventueel wat cayennepeper en zout.

    Drankadvies

    Serveer met een lekker koud biertje, of een koude witte wijn!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren