linzen-korianderpuree met prei

    linzen-korianderpuree met prei

    3keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk combinatie van linzen, kruiden en prei.

    Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 uien
    • 125 ml olijfolie
    • 2 sjalotten
    • 20 gr rode chilipeper
    • 350 gr rode linzen
    • 1/2 tl koriander gemalen
    • 70 gr boter
    • 550 ml groentefond
    • 1 bosje koriander (het groen)
    • 350 gr schmand (te verkrijgen in Duitsland)
    • zout
    • peper
    • 4 prei
    • 1 el zwarte mosterdzaden
    • 1 tl currypoeder scherp

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Uien schillen en in ringetjes snijden en in de olie knapperig aanbraden. Dan in een zeef uitlekken laten.
    2. Sjalotten schillen en klein hakken. De pitjes uit de chili verwijderen en klein hakken.
    3. Linzen, sjalotten, chili en de gemalen koriander in 30 gr boter aanbraden. 400 ml fond erbij en bij matige hitte 20-25 min. weken laten. tussendoor omroeren.
    4. Het koriandergroen hakken, enkele blaadjes apart leggen. Schmand met de linzen verroeren. En dan fijn pureren. Met zout en peper op smaak brengen.
    5. Dan als laatste het koriandergroen erbij. En warm laten staan.
    6. Prei wassen en in 4 cm lange stukken snijden. De overige boter in een pan verhitten. Mosterdzaden en currypoeder erbij en mee laten bakken. Dan de prei erbij en aan beide kanten bruin laten worden. De rest van de fond erbij en afgedekt 7-8 min. smoren laten. Met peper op smaak brengen.
    7. De linzenpuree met de uienringetjes en de preistukken serveren en met korianderblaadjes garneren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - 01 feb 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren