Chocoladekoekjes met cornflakes

    Chocoladekoekjes met cornflakes

    5keer bewaard
    30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke knapperige chocoladekoekjes zijn een klassieker in Nieuw-Zeeland, waar ze 'Afghaanse koekjes' worden genoemd. Werkelijk onweerstaanbaar lekker! En het mooie is, ze zijn erg makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 200 gr boter
    • 120 gr suiker
    • 300 gr bloem
    • 60 gr cacao
    • 60 gr cornflakes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet 2 bakplaten in of bekleed ze met bakpapier.
    2. Klop de boter en suiker tot het licht en romig is.
    3. Zeef de cacaopoeder en de bloem in een kom en meng dit. Voeg toe aan het boter-suikermengsel en roer de cornflakes erdoor.
    4. Leg lepels vol van het beslag op de ingevette bakplaat.
    5. Bak de koekjes ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Als ze afgekoeld zijn bedek de koekjes dan nog met een laag gesmolten chocola en druk een halve walnoot in het midden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    niet zelf gemaakt, maar wel geproefd: ontzettend lekker! - 28 jan 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren