Harira (Marokkaanse soep)

    Harira (Marokkaanse soep)

    56keer bewaard
    2uur45min


    227 personen hebben dit gemaakt

    Deze soep wordt in Marokko traditioneel 's avonds gegeten tijdens de Ramadan. Breng op smaak met zout, peper, muntblaadjes en kaneel.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr lamsvlees
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 2 eetlepels margarine
    • 90 gr selderie (in stukjes)
    • 1 ui, gehakt
    • 1 rode ui, gehakt
    • 25 gr gehakte verse koriander
    • 1 blikje tomatenblokjes
    • 1660 ml water
    • 145 gr groene linzen
    • 1 blikje kikkererwten
    • 110 gr vermicelli
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 citroen, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Doe het lamsvlees, kurkuma, zwarte peper, kaneel, gember, cayenne, boter, selderie, ui en koriander in een grote soeppan op een laag vuur. Roer 5 minuten regelmatig door. Doe de tomaten (hou het sap achter) in de pan en laat 15 minuten sudderen.
    2. Schenk het tomatensap en het water in de pan en voeg ook de linzen toe. breng het aan de kook, en zet het vuur dan iets lager. Laat de soep afgedekt 2 uur sudderen.
    3. Zet 10 minuten voor het einde het vuur middelhoog, doe de kikkererwten en de vermicelli in de soep en laat nog 10 minuten koken (tot de vermicelli al dente is). Roer het citroensap en de eieren erdoor en laat de eieren nog 1 minuut koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    30

    Ik heb dit voor een Marokkaanse vriendin gemaakt en zij zei dat de soep net zo smaakte als haar moeder altijd maakte. Authentiek recept dus. Ik vond het in ieder geval erg lekker! - 18 aug 2010

    LoesMeurs
    van
    7

    - 22 feb 2013

    van
    2

    lekker jungeeeeeeeeeeeeeeeee - 20 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren