Toblerone cheesecake

    Toblerone cheesecake

    69keer bewaard
    30min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Een vriend van me is helemaal gek op toblerone chocola en daarom hebben we deze taart bedacht. Het is echt een heerlijke taart. Het is het best als je het een dag vantevoren maakt. Je hoeft de taart niet te bakken, na het maken gaat de taart in de koelkast tot gebruik.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr koekkruimels (digestive koekjes)
    • 4 eetlepels suiker
    • 55 gr boter of margarine
    • 1 zakje gelatinepoeder (naturel)
    • 60 ml koud water
    • 225 gr roomkaas, zacht
    • 100 gr suiker
    • 250 ml slagroom, opgeklopt
    • 2 repen Toblerone, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de koekkruimels met de 4 eetlepels suiker en gesmolten boter. Druk dit op de bodem van een 23 cm ronde cakevorm of springvorm.
    2. Doe de gelatine met koud water in een pannetje en roer dit op een laag vuur totdat het is opgelost. Meng de roomkaas met de 100 gr suiker; mix dit met een elektrische mixer tot een glad geheel. Voeg dit toe aan het gelatinemengsel. Zet in de koelkast tot het iets dikker is geworden.
    3. Klop de slagroom stijf. Meng dit door het roomkaasmengsel evenals 2/3 van de gehakte toblerone. Schenk dit over de bodem in de springvorm en zet in de koelkast tot de taart helemaal stevig is. Bestrooi voor het serveren de resterende toblerone over de taart.

    Gelatineblaadjes gebruiken?

    Wil je in plaats van gelatinepoeder blaadjes gelatine gebruiken? Los dan 5 of 6 blaadjes gelatine op in water (zie instructies op de verpakking), knijp die uit en voeg het toe aan het mengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    Nanda
    van
    12

    Ik vind toblerone een van de lekkerste chocoladerepen die er zijn, dus moest ik dit proberen.... Hij was heerlijk!! Alleen 1 tip: als je het roomkaasmengsel met de gelatine hebt gemengd, zet het dan niet eerst in de koelkast maar roer gelijk de opgeklopte slagroom erdoor. Ik heb dat niet gedaan en daardoor was het mengsel al zo stijf geworden in de koelkast dat ik de slagroom er niet meer mooi homogeen doorheen kon krijgen, dan krijg je dus klontjes... De smaak was trouwens nog wel prima. - 05 feb 2010

    SimoneLoveCooking
    1

    - Gewaardeerd op - 15 jul 2013

    tiatitia
    van
    1

    mmmmm!!! - 30 mrt 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren