Buko pie (kokostaart)

    Buko pie (kokostaart)

    1keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een Filipijnse taart waarin jonge kokosnoot wordt verwerkt in een romige basis. Dit wordt veel gegeten als dessert.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 buko pie

    • Vruchtvlees van 1 jonge kokosnoot (buko)
    • 1 (396 gr) blikje gezoete gecondenseerde melk
    • 2 (354 ml) blikjes ongezoete gecondenseerde melk
    • 4 eieren
    • 50 gr suiker
    • Snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Klop de eieren los en voeg dan alle andere ingrediënten toe. Mix goed door, tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
    2. Schenk dit in een ronde glazen ovenschaal van 3 liter. Zet deze schaal in een grotere ovenschaal en vul deze laatste met water tot ongeveer halverwege de ronde schaal. Zet voorzichtig in de oven.
    3. Bak de taart op 180 C gedurende 60 minuten. Steek een prikker in het midden van de taart om de gaarheid te controleren, de prikker moet er schoon uitkomen. Laat afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren